Information om Gelen

VoltNatura 6x ingredienser

VoltNatura är en massagegel baserad på sex olika växtextrakt. För att förstå ingrediensernas fördelar i VoltNatura beskrivs de olika växterna nedan, dels deras egenskaper samt vad de är och har varit kända för historiskt.

 

Arnica

Det latinska namnet Arnica Montana avslöjar att den vackert gulblommande läkeäxten hör hemma på bergsängar. Men du hittar den i hela Europa. I Sverige kallas den Slåttergubbe och finns i södra och mellersta delarna av Sverige upp till Dalarna. Arnika har använts i århundraden för sina välgörande egenskaper. Du hittar den ofta i salvor och hudvårdsprodukter, inte minst för att den kan bidra till att öka blodcirkulationen vid massering för att mjukgöra på stela områden.

Arnica ingrediens för lugnande känsla

Pepparmynta

Pepparmynta ingrediens för uppfriskande känsla

Pepparmyntste finns i nästan alla kök, och många har plantan på balkongen eller i trädgården på sommaren. Den djupgröna, buskiga örten är lättskött och kan bära små rosalila blommor mellan juli och september. De avlånga bladen, som kan användas direkt efter skörd eller torkas, används främst till drycker och mat. Pepparmynta innehåller mentol som ger den typiskt fräscha smaken av mint. Den ger också en lätt kylande effekt som är uppskattad i såväl hud- som hårvårdsprodukter.

Centella

Centella asiatica, är en läkeväxt från tropikerna. Växten består av nästan runda, rika gröna blad på fina stjälkar och formar gärna stora mattor av löv. Den kallas också tigergräs, det sägs att skadade bengaliska tigrar rullade sig i bladen för att läka sina sår. Centella växer bland annat i Kina, Sri Lanka, Indonesien och Malaysia. Inom Ayurveda, den traditionella indiska läkekonsten har Centella använts i tusentals år för att läka sår och lindra eksem. I dagens hudvård används den främst för sina läkande, lugnande och stärkande egenskaper, då den bland annat ökar blodcirkulationen vid massering in i huden.

Centella ingrediens för lugnande känsla

Hästkastanj

Hästkastanj ingrediens för lugnande känsla

Hästkastanjer finns i många parker och är bland annat Västmanlands landskapsträd. De stolta träden bjuder på skugga med stora blad och på våren blommar de imponerande med vita eller röda blomställningar. När de taggiga gröna frukterna faller på hösten bjuder de på ett mer tilltalande innehåll. De glänsande bruna och vita hästkastanjerna besitter mer än 30 enskilda ämnen med hälsofrämjande effekter. Fröna, som kastanjerna också kallas, är rika på antioxidanter. Du hittar kastanj i allt från mjöl i ekologiska matbutiker men främst förekommer de som en ingrediens i hudsalvor.

Gaultheria

Vid första anblicken ser Gaulteheria procumbens, eller vintergröna/vaktelbär som den också kallas, ganska oansenligt ut. Den lilla plantan med vintergröna blad växer gärna under buskar och har små vita blommor. Vintergröna blommar på sommaren och får små bärformade frukter som blir röda när de mognar. Smaken är behagligt frisk och påminner om pepparmynta. Ursprungsbefolkningen i Nordamerika använde bären i mat och utnyttjade den som läkeväxt. När man torkar vintergrönans blad kan man utvinna eteriska oljor som innehåller metylsalicylat – ett ämne som kan främja blodcirkulationen. En uppskattad egenskap för såväl hudvård som massage.

Gaultheria ingrediens för kylande känsla

Aloe Vera

Aloe Vera ingrediens för återfuktande och lugnande känsla

Aloe vera är en populär medicinalväxt som trivs bäst i torra och mycket varma områden. De spetsiga, fasta bladen växer i rosettform. Aloe vera är en otrolig vattenreservoar – skär du upp ett blad är insidan nästan genomskinlig och rejält fuktig. Gelen som erhålls från märgen från den här vattenrika växten är välgörande och populär. Aloe Vera används till såväl drycker som kroppsvård. Den används flitigt inom kosmetikbranschen för att återfukta huden. Aloe Veras svalkande och närande egenskaper används i många geler.

När använder man VoltNatura?

Eftersom VoltNatura är växtbaserad utan några medicinska ingredienser kan du använda den varje dag. Perfekt när du behöver lite massage för till exempel rygg, axlar, nacke och ben. Massage är mjukgörande och kan ge kroppen en paus från ett stillsittande liv, vilket i sin tur gör gott för både kropp och själ. En stunds återhämtning så att du kan uppleva känslan av att kunna röra dig naturligt igen.

Applicera VoltaNatura direkt där du behöver den. Massera in gelen i huden två till tre gånger per dag (eller vid behov) för att få en mjukgörande effekt. Kom ihåg att tvätta händerna efter varje applicering.

 

Till produkten

 

 

När använder man